Resultaat goudmijnaandelen 2021: -24%

Eind 2018 had ik de verwachting dat de goudprijs fors zou gaan stijgen. De goudprijs was toen 1230 dollar. Het was voor mij reden om in goudmijnaandelen te gaan beleggen. Er kwam toen naast de ETF website een aparte goudmijnaandelen website.

Nu 3 jaar verder is het resultaat van die goudmijnwebsite een geweldige +394% in slechts 3 jaar tijd. Na 2 jaar van mooie winsten was 2021 een minder jaar.

Het gemiddelde verlies over de 7 goudmijnaandelen was in 2021 -24%. Dat lijkt veel maar valt erg mee. Die goudmijnaandelen en zeker die van zoekers bewegen nu eenmaal fors.

En afgezet tegen +27% in 2019 en zelfs +412% in 2020 valt dat reuze mee. De resultaten van klanten kunnen afhankelijk van wanneer men klant is geworden sterk afwijken van mijn resultaten.

Klanten die begin 2020 toen beurzen fors omlaag doken klant werden en toen kochten kunnen aanzienlijk betere resultaten hebben. Klanten die zomer 2020 klant werden en kochten toen de goudprijs hoog stond zullen mindere resultaten hebben.

Nu waarom 2021 een verliesjaar is geworden. De goudprijs bewoog in 2021 voornamelijk zijwaarts. De door mij verwachte forse stijging van de goudprijs bleef uit.

Die stijging van de goudprijs had ik gebaseerd op mijn verwachting dat de inflatie fors zou gaan stijgen. Die hogere inflatie had ik juist. De goudprijs niet. Dat die goudprijs niet steeg kwam hoofdzakelijk door de FED.

De FED bleef maar aangeven dat die hogere inflatie heel tijdelijk zou zijn. Dat stelde beleggers gerust waardoor men geen goud kocht. De FED zat er echter compleet naast.

Die geheel 2021 zijwaarts bewegende goudprijs zorgde ervoor dat beleggers in goudmijnaandelen hun geduld begonnen te verliezen. Een aantal ging over tot verkoop.

Dat en niet de ontwikkelingen bij die goudmijnbedrijven en zoekers was de reden dat die aandelen begonnen te dalen. Over de ontwikkelingen bij de goudmijnbedrijven en goudzoekers ben ik over het algemeen zeer tevreden. Maar helaas ging ondanks dat de koers dalen.

Alles bij elkaar ben ik nog steeds heel blij met het geweldige +394% resultaat over 3 jaar. 2021 was gewoon een minder jaar. Dat heb je nu eenmaal wel eens met beleggen.

Prijslijst goudmijnaandelen: Klik hier