Goudmijnaandelen kopen

Bij goudmijnaandelen is het heel belangrijk wanneer u die koopt. Net als andere aandelen kennen goudmijnaandelen ook bull en bearmarkten. Goudmijnaandelen volgen in hun bewegingen de goudprijs. Sinds 1942 heeft de goudprijs 7 bearmarkten en 7 bullmarkten gehad.

De laatste 2 bearmarkten waren van 1996 tot 2000 en van 2011 tot januari 2016. De laatste 2 bullmarkten zijn van 2008 tot 2011 en van januari 2016 tot heden. Ja, inderdaad de goudprijs zit momenteel in een bullmarkt. Een bullmarkt verloopt bij goud en ook bij goudmijnaandelen heel anders dan bij gewone aandelen.

Een goud bullmarkt begint met een licht stijgende vooral zijwaartse beweging die 1 tot 4 jaar kan duren. Daarna plotseling een felle stijging. Die forse stijging zal dan 1 tot 3 jaar aanhouden. In die laatste periode zal de goudprijs verdubbelen of zelfs meer dan verviervoudigen.

Goudmijnaandelen stijgen 3 (grote goudmijnbedrijven) tot meer dan 20 keer (meer speculatieve kleinere goudmijnbedrijven) harder dan de goudprijs zelf. Inderdaad u leest het goed. Tijdens een bullmarkt kunnen de aandelen van goudmijnen afhankelijk van de stijging van de goudprijs en hoe het bedrijf zelf in elkaar steekt enorme rendementen geven.

Een goudmijnaandeel kan dus in een paar jaar tijd gigantisch meer waard worden. Zo verliep het althans sinds de tweede wereldoorlog. En zoals u weet resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Maar ik zie geen reden waarom het nu anders zou gaan verlopen.

Het is wel belangrijk om op tijd winst te nemen. Is de bullmarkt voorbij dan volgt meteen een bearmarkt en die kan beginnen met een felle daling. Wanneer u het beste goudmijnaandelen kunt kopen? Het antwoord is nu.

De huidige bullmarkt begon in januari 2016. In de eerste helft van 2016 een redelijke stijging, in 2017 een zijwaartse beweging en in 2018 binnen het zijwaartse kanaal een lichte daling. Eind 2018 staat de goudprijs nog steeds hoger dan in januari 2016. Maar wel op het laagste niveau sinds januari 2016.

Datzelfde gaat ook op voor goudmijnaandelen. Sinds januari 2016 stonden ze niet zo laag. Dan is dit het moment om goudmijnaandelen te kopen.

Prijzen 2, 4 of 7 goudmijnaandelen. Koop ze daarna bij uw eigen broker: Prijslijst

De hedge van de 7 goudmijnaandelen waarin ik beleg t.o.v. de goudprijs: klik hier