Beursnieuws

Laatste update: 15-02-2019 14:55

Ik volg constant al het beursnieuws. Alleen het beursnieuws dat beurzen echt in beweging zet plaats ik hier. 

Slecht nieuws is weer goed nieuws geworden. Beleggers die al wat jaren meelopen weten het nog wel. Na de kredietcrisis stegen beurzen op slecht economisch nieuws. Hoe meer slecht nieuws des te groter de kans op centrale bank geld was toen de gedachte.

Dat centrale bank geld kwam altijd deels op de beurzen terecht waardoor die beurzen hard stegen. QE, extreem lage rentes of allerlei ander geld geprint de beurzen vlogen er door omhoog. Daarom had ik vanochtend een déjà vu.

Rond 11:00 het cijfer dat de export vanuit de eurozone in december met 2,5% op jaarbasis is gedaald. Iets eerder vanochtend het cijfer dat de Europese autoverkopen in januari met 4,6% op jaarbasis zijn gedaald. Het geeft allemaal aan dat het economisch gezien niet zo lekker gaat.

Echter Europese beurzen begonnen er hard op te stijgen. Hoop op meer ECB stimulatie is de drijfveer om vandaag aandelen te kopen. Die hoop op meer ECB stimulatie is ook terug te zien bij de Euro. Die ging vandaag verder dalen.

De goudprijs

Ook hier speelt de hoop op meer centrale bank stimulatie een rol. Een hogere rente is een grote vijand van de goudprijs. Lage rentes en veel geld printen is uitstekend voor de goudprijs.

De goudprijs steeg vandaag al tot boven de 1318 dollar. Neemt de hoop op meer centrale bank stimulatie toe dan zal de goudprijs nog verder stijgen.

De AEX

Op het moment van schrijven net boven de 540. Als de AEX de week boven de 540 kan afsluiten dan zou dat goed nieuws zijn. Het is de bevestiging dat de AEX in de stijgende trend blijft.

Meteen na een nieuwe update of beursverwachting een e-mail ontvangen? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. Het is gratis!

 Vul uw e-mail adres in:

Direct (gratis) een mail bij een nieuwe beursverwachting en update.