Beursnieuws

Laatste update: 20-02-2020 20:59

Ik volg constant al het beursnieuws. Alleen het beursnieuws dat beurzen echt in beweging zet plaats ik hier. 

Een plotselinge daling. Vanmiddag vanaf 5 uur doken beurzen wereldwijd ineens fors in het rood. Vreemd want er was op dat moment geen belangrijk nieuws. Het laat ons wel zien hoe de markt er nu bijstaat.

Op het eerste gezicht lijkt de markt rustig met kleine bewegingen. Maar komt er een iets grotere beweging dan slaat meteen de paniek toe. Voor een deel zijn het dan overigens de computers die in de paniekstand schieten.

Hoe dan ook ik krijg niet de indruk dat we met een stabiele situatie te maken hebben. Ik zie in die kortstondige felle daling van vandaag een voorbode voor wat komen gaat.

Vandaag kon die daling op Amerikaanse beurzen nog opgevangen worden en daarna een gedeeltelijk herstel. Maar een paar keer achter elkaar zoiets en dat lukt niet meer. Geen fijne gedachte als beurzen nabij toppen of all time highs staan.

De dag begon met aanzienlijk minder nieuwe coronazieken. Later op de dag bleek dat de Chinezen weer tot een nieuwe manier van registreren waren overgegaan waardoor niet alle zieken meer meetellen. Valse hoop dus.

In Zuid Korea is een uitbraak begonnen. Echter nog op beperkte schaal. De WHO waarschuwde er vandaag in een persconferentie nogmaals voor dat er op ieder moment wereldwijde uitbraken zijn te verwachten.

Intussen zijn Amerikaanse ziekenhuizen vandaag begonnen met de voorbereidingen voor een pandemie. De WHO en de Amerikanen maken zich duidelijk zorgen. Dat zal niet voor niks zijn.

Inmiddels een steeds sterker toenemend aantal berichten over de economische gevolgen van het coronavirus. Dit begint op de beurzen een steeds grotere rol te spelen. Ik blijf erbij dat de economische gevolgen enorm gaan zijn en dat we dat steeds meer op de beurzen gaan terugzien.

De goud- en zilverprijs

De goud- en zilverprijs wederom verder omhoog. Het gaat een drietrapsraket worden. Eerst de angst voor de ziekte zelf, daarna reactie op de negatieve economische gevolgen en als laatste fase extra steun van centrale banken. Dit gaat niet iets van weken maar van maanden en jaren worden.

Bij de goudmijn- en zilvermijnaandelen vandaag een gemengd beeld. De goudzoeker vandaag weer wat naar beneden. Het is wachten op meer boorresultaten.

De AEX

De top staat en normaal gaat er nu een correctie volgen. Kan ook bijna niet anders met de snel toenemende economische gevolgen van het coronavirus.

Dat de WHO en de Amerikanen nog steeds ieder moment grote uitbraken in andere landen verwachten is een punt van aandacht. Want als dat gaat gebeuren kunnen beurzen ineens hard omlaag. Mijn eerste koersdoel voor de AEX blijft 580.

Meteen na een nieuwe update of beursverwachting een e-mail ontvangen? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. Het is gratis!

 Vul uw e-mail adres in:

Direct (gratis) een mail bij een nieuwe beursverwachting en update.

Prijzen 2, 4 of 7 goudmijnaandelen. Koop ze daarna bij uw eigen broker: Prijslijst

De hedge van de 7 goudmijnaandelen waarin ik beleg t.o.v. de goudprijs: klik hier