Beursnieuws

Laatste update: 24-06-2024 21:58

Pauze of winstnemingen bij techaandelen. Er was vandaag heel erg weinig beursnieuws. Het CBS stelde de groei van de Nederlandse economie in het eerste kwartaal omlaag bij. De krimp bleek geen 0,1% maar 0,5% te zijn.

Voor de AEX geen probleem. De daarin opgenomen bedrijven moeten het veel meer van buiten Nederland hebben.

De Duitse ifo index (ondernemersklimaat) daalde in juni van 89,3 naar 88,6. Vroeger een belangrijk cijfer maar volgens mij kijken beleggers er nu nauwelijks meer naar.

Waarom ik dat Duits en Nederlands cijfer dan toch vernoem? Het geeft aan dat het minder gaat met de economie in de eurozone en dat is wel belangrijk.

Techaandelen staan wat onder druk. Dat kunnen gewoon na alle stijgingen wat winstnemingen zijn. Een soort stijgingspauze is ook mogelijk. Het is echter geen correctie. Dat ziet er met forsere dalingen veel heftiger uit.

Uiteraard is het als die techaandelen wat blijven dalen wel mogelijk dat het op een correctie gaat uitdraaien. Als dat gaat plaatsvinden dan zullen overigens niet alleen die techaandelen in correctie gaan maar ook alle beurzen.

De goud- en zilverprijs

Kleine bewegingen bij goud en zilver. De heftige bewegingen van vorige week die zien we vandaag niet. Dat is wel goed want als bewegingen te fors zijn schrikt dat veel beleggers af. Het is nu wachten op het moment dat de stijgende trend weer voortgezet gaat worden.

De AEX

De afgelopen tijd zagen we vaak dat de AEX het beter deed dan andere Europese beurzen. Dat komt omdat de AEX inmiddels meer een techbeurs is geworden. Vandaag zagen we de keerzijde. Tech wat onder druk en de AEX doet het minder dan andere Europese beurzen.

 Vul uw e-mail adres in:

Direct (gratis) een mail bij een nieuwe weekverwachting en dagelijkse update. 

Prijzen 2, 4 ,7 of 12 goudmijnaandelen. Koop ze daarna bij uw eigen broker: Prijslijst

Bovenstaande is met zorg samengesteld. Informatie komt van betrouwbaar geachte bronnen of is al publiekelijk bekend geworden. Desondanks zijn fouten nooit uit te sluiten. Beursman BV is niet verantwoordelijk voor eventuele fouten. Verwachtingen zijn gebaseerd op basis van bepaalde aannames. Het is echter niet zo dat alle gedane verwachtingen ook daadwerkelijk gaan uitkomen. Beursman BV is niet verantwoordelijk voor het niet uitkomen van verwachtingen. Bovenstaande mag op geen enkele manier gezien worden als een aanbeveling om een financieel product of financieel instrument in de breedste zin te kopen of te verkopen. Bovenstaande mag niet gezien worden als een beleggingsadvies. De Algemene Voorwaarden van Beursman BV zoals vermeld op deze website zijn van toepassing.